Yle Kioskin Gogi penkoo työkseen tyttöystävänsä laukkua kameran edessä verorahoilla, ja tuhannet ihmiset katsovat sitä Instagramissa

Henkilöt

Constantinos Mavromichalis eli Yle Kioskin Gogi on viihdyttäjä, joka ulostaa timantteja sosiaalisessa mediassa eikä välitä kahdeksan tunnin työpäivistä.


Aleksi Airaksinen
Saara Tuominen

Tummatukkainen mies tulee kotiin ja kuulee tyttöystävänsä puhuvan puhelimessa.

”Mul on kyl semmonen olo, että se aikoo kosia kohta”, tämä sanoo ja lisää, että sormukseen on käytettävä vähintään kolmen kuukauden palkka.

Mies katsastaa kauhuissaan pankkitilinsä saldoa: 14 euroa. Onneksi apu on lähellä ja kaapista löytyy ripulilääkettä. Pöntöllä suoritetun tuskaisen operaation jälkeen mies nostaa vedestä kimaltelevan kiven, hiomattoman timantin. Hieman hitsausta ja voilá, kihlasormus on valmis.

Sketsin lopussa mies katsoo kameraan ja iskee silmää. Hän on Constantinos ”Gogi” Mavromichalis, ja kyseistä videota on katsottu @ylekioskilife-Instagramtilillä yli 600 000 kertaa.

Gogin (kuten hän toivoo itseään kutsuttavan) puhelimen muistio on täynnä erilaisia, hyvinkin karkeita sketsi-ideoita, joita hän selaa töissä ideointipalavereissa.

”Ideat tulevat aika usein suihkussa, paskalla ja kun on käymässä nukkumaan ja asiat pyörivät päässä. Paikoissa, joissa niitä ei pitäisi tulla, niitä sitten tulee. Kaikki ideat kannattaa aina sanoa ääneen, sillä joskus joku saa omasta mielestäni huonosta ideasta jatkoidean, ja siitä tulee lopulta hyvä sketsi.”


Yle Kioski on
sekoitus nopeatempoista uutiskerrontaa ja samaistuttavia sketsejä. Gogi tuottaa pääosin sisältöä Kioskin sketsivideoista koostuvalle life-tilille. Videoiden aiheina ovat niin erilaiset ihmistyypit kuin tapahtumat. Kioskissa on tehty videoita esimerkiksi hyttysistä, tuliaisista ja lomalta töihin palaamisesta.

Kioskissa Gogi on päässyt tekemään aivan kaikkea, sillä niin käsikirjoitus ja editointi kuin kuvaus ja näytteleminen hoidetaan itse. Kioskissa työskentelee lisäksi kuvaamisen ja leikkaamisen ammattilaisia. Gogi tunnustaa, että asioiden antaminen muiden hoidettavaksi on usein vaikeaa.

”Meillä ollaan aika tarkkoja omasta tuotteesta, tai ainakin voin omasta puolestani puhua. Sen takia välillä ainakin itselläni on vaikeuksia delegoida, koska pelkään, että lopputulos on erilainen kuin mitä itse haluaa. Se on yksi isoista heikkouksistani, että välillä on vaikea pyytää apua ja haluan, että kaikki on hallinnassani.”

Seuraavia trendejä tai someilmiöitä Gogi ei osaa ennustaa, mutta uskoo Tiktokin jatkavan kasvuaan.

”Tiktok on ehkä sellainen, jonka Kioskikin alkaa ottaa jossain vaiheessa tosissaan. Sanoisin, että siellä ovat tulevaisuuden katsojat.”

Gogi on pitänyt Kioskin Instagram-tilillä puolen vuoden ajan Paska aamu -nimistä aamuliveohjelmaa. Puoli vuotta jatkunut ohjelma on Gogin uusimpia tuotteita.

”Kioskissa yritetään koko ajan kehittyä ja pysyä aallon harjalla siinä, mikä on ja mikä ei ole trendikästä. Meidän pitää myös pystyä tekemään rohkeita päätöksiä ja tarvittaessa luopua jostain tuotteesta ja vaihtaa lennosta johonkin toiseen. Henkilövetoiset jutut ovat tällä hetkellä ehkä se juttu.”

Nelisen vuotta Kioskissa työskennellyt Gogi kuvailee työyhteisöään aivan käsittämättömäksi ja hauskimmaksi työpaikaksi, missä on koskaan ollut.

”Toimituksessa kaikki ovat yhdessä isossa huoneessa, koko ajan huudellaan ja jutellaan, joku heittää jonkun läpän ja mennään yhdessä lounaalle. Koko ajan tapahtuu jotain. Vietämme Kioskin porukalla aikaa myös työajan ulkopuolella. Kioski on kuin toinen perhe.”

Animaattoriksi opiskellut Gogi työskenteli muutaman vuoden pelifirmassa, mutta hän tiesi, että esiintyminen on enemmän hänen juttunsa. Gogi haki ensin Laajasalon opistoon radiolinjalle, mutta sen ollessa täynnä hän päätyi opiskelemaan crossmediatuotantoa. Kyseiseltä linjalta saa valmiudet tuottaa erilaista sisältöä verkkoon, sosiaaliseen mediaan, televisioon ja radioon.

”Totesin, että sehän on vielä hauskempaa, kun pääsee kameran eteenkin.”

Gogi panosti opintoihin, tsemppasi opiston läpi ja sai työharjoittelupaikan Iltalehdeltä. Siellä hän sai ensikosketuksen journalismiin. Koulussa hän oli tehnyt paljon viihdepuolen asioita, ja Iltalehti oli ensimmäinen journalistinen työ.

”Iltalehdessä yritin tehdä niin sanotusti hupihommiakin. Poliitikkojen haastattelu ei niinkään kiinnostanut. Jätän sen mielummin niille, keitä se kiinnostaa ja ketkä ovat siinä hyviä.”

Gogia ei häiritse, jos joku tunnistaa hänet kadulla. Hän pitää sitä jopa hyvänä ja toivottavana asiana. ”Onhan se imartelevaa, ja kertoo siitä, että mun tuotteet ovat menneet perille. Haluan tehdä tätä mahdollisimman monelle ja viihdyttää mahdollisimman montaa tyyppiä.”

2000-luvun puolivälissä Gogi tuli tunnetuksi Salattujen elämien hurmurina ja pahana poikana, Romeo Arona.

”Hauskimmat kohtaamiset ovat olleet niiden kanssa, jotka muistavat, että olen ollut Salkkareissa. Näytän aika erilaiselta kuin silloin yli 10 vuotta sitten. Nykyään saan hyvin harvoin negatiivista palautetta. Ihmiset ja varsinkin nuoret on tosi kohteliaita.”

 

Gogin on vaikea myöntää, että aina Kioskin videot eivät ole olleet mestariteoksia. Välillä on ollut pakko painaa sisältöä ulos, vaikka hän olisi alkanut olla jo loman tarpeessa. Loman tarpeesta Gogi teki videonkin, omasta mielestään todella huonon. Siinä hän pitää silmiä auki sormillaan ja pyytää ihmisiä taputtamaan. Video keräsi yli 150 000 näyttökertaa ja yli 600 kommenttia.

”Joskus olen sortunut siihen, että teen todella huonon videon. Lempparivideoita taas ovat muun muassa ne aamulivet, joissa kaivelen tyttöystävän laukkua tai arvailen hänen tavaroitaan. Niillä videoilla olen oma itseni.”


Mahdollisesti media-alalle
pyrkiville Gogi haluaa antaa vinkin: ei kannata ajatella, että osuisi maaliin heti, sillä menestys vaatii kärsivällisyyttä ja työtä.

”Mielestäni työnteolla ei ole aikamäärettä. Sen ei tarvitse tarkoittaa kahdeksan tunnin päivää. Sitä omaa juttua tekee niin pitkään innoissaan kunnes se on valmis. Kun tekee sitä, mitä rakastaa, niin susta tulee hyvä siinä ja se palkitaan.” ✦

KUKA?

  • Constantinos ”Gogi” Mavromichalis,  32-vuotias sisällöntuottaja
  • Opinnot: Kirjoitti ylioppilaaksi Kallion lukiosta 2006. Opiskeli animaattoriksi Bristolissa Briteissä 2008-2011. Opiskeli journalismia Laajasalon opistossa 2013-2014.
  • Lempiaine lukiossa: Ilmaisuaineet
  • Inhokkiaine lukiossa: Ruotsi, fysiikka
  • Paras muisto lukiossa: Vesisota Torkkelin lukiota vastaan

 

Juttu on julkaistu 10.2. ilmestyneessä Improbatur 1/2020 -lehdessä.

Jaa: