Shawn Huffille kävi nolosti ekalla ajokerralla

Henkilöt

Anna-Sofia Nieminen
Oma Design / Koripalloliitto

”Ajoin ajokortin suunnilleen kuukausi sen jälkeen, kun täytin 18. Se oli kesää 2002.

Autokoulu ja inssi sujuivat hyvin, eikä ajamisessa ollut mitään ongelmaa, mutta oli vähän liikaa itseluottamusta ratin takana. Ekalla ajokerralla kortin saamisen jälkeen en päässyt parkkipaikkaa pidemmälle, kun olin jo ehtinyt naarmuttaa naapurin pysäköityä autoa. Siihen jäi pienet jäljet, mutta ei sen kummempaa. Mun vanhempien autoon ei oikeastaan tullut naarmuja.

Mä totta kai jätin naapurille lapun, jotta asia saatiin selvitettyä myöhemmin. Sitten lähdin ajamaan.

Se oli varmaan joku parinkymmenen minuutin matka, ajoin tapaamaan kaveria. Matka sujui ongelmitta, mutta kun lähdin ajamaan takaisin, auto ei vain kulkenut kunnolla. Ajoin ehkä 200 tai 300 metriä, mutta en päässyt kakkosta pidemmälle vaihteissa.

Pysäytin ja soitin jollekin, en muista kenelle. Hän kysyi, onko sulla käsijarru päällä. Katsoin, niin tosiaan olin ajanut käsijarru päällä. Ei ihme, että auto ei kulkenut.

Nämä oli mun ekat kaksi kertaa ratissa, saman päivän aikana.

Eihän siinä hirveän hyvä fiilis ollut, mutta auttoi, että mulla oli ymmärtäväiset vanhemmat. Ei tarvinnut piilotella heiltä mitään. Isä ei osannut vahingosta suuttua, painotti vain varovaisuutta. Että kunhan ei tule mitään henkilövahinkoja, se on tärkeintä. Varmaan isä ymmärsi, että juuri kortin ajaneena ei välttämättä taidot ole ihan kohdillaan. Ajamisessa tarvitsee harjoituskertoja.

Mutta kyllä se nolotti aika paljon silloin 18-vuotiaana. Jälkeenpäin ei enää nolota. Tietää jo, että noita nyt sattuu.

Myöhemmin urheilu-uran aikana olen elänyt Välimeren maissa ja ajanut kaikenlaisissa vilkkaissa kaupungeissa. Sanoisin, että ajaminen on nyt aika eri tasoa kuin 18-vuotiaana.”

 

Shawn Huff (s. 1984) on suomalainen koripalloilija, joka on ollut kesästä 2015 saakka Suomen koripallomaajoukkueen eli Susijengin kapteeni. Hän pelaa Saksan Bundesliigassa frankfurtilaisen Fraport Skylinersin riveissä.

Julkaistu 17.11. ilmestyneessä Improbatur 4/2017 -lehdessä Eka kerta -palstalla, jossa tutut kasvot kertovat ensimmäisistä kerroistaan.

Jaa: