Säde Mäkipää Improbaturin päätoimittajaksi

Uutinen

26-vuotias Mäkipää pitää tärkeänä, että nuoret huomioidaan osana julkista keskustelua.


Timo-Pekka Heima

Lukiolaisten aikakauslehden Improbaturin päätoimittajaksi on valittu Säde Mäkipää, 26. Hän aloittaa tehtävässä 18.12. Ensimmäinen Mäkipään päätoimittama Improbatur ilmestyy helmikuussa.

Mäkipää toivoo, että jatkossa Improbatur on entistä lähempänä lukiolaisten arkielämää ja mukana tulevaisuuden suunnittelussa.

“Haluaisin, että Improbatur nostaa esiin ajankohtaisia aiheita, jotka puhuttavat sekä yhteiskunnassa että erityisesti lukiomaailmassa. Mielestäni on tärkeää, että nuoret huomioidaan osana julkista keskustelua.”

Mäkipää on työskennellyt viimeksi Helsingin Sanomien kulttuuriosaston ja Nyt.fin toimittajana. Aiemmin hän on muun muassa työskennellyt kulttuuritoimittajana Länsi-Savo-lehdessä, ollut yksi pirkanmaalaisen verkkojulkaisun Reunamedian toimittajista ja juontanut suomiräppiä käsittelevää Räppiö-ohjelmaa Tampereen yliopiston radio Moreenissa.

Mäkipää opiskelee journalistiikkaa ja viestintää Tampereen yliopistossa, josta on valmistunut yhteiskuntatieteiden kandidaatiksi. Viime lukuvuonna hän suoritti aineenopettajan pedagogiset opinnot ja teki opintoihin kuuluvat harjoittelut kolmessa lukiossa.

“Tärkein oppi pedagogisista opinnoista oli, että itseäni nuoremmat ihmiset ovat halukkaita ja valmiita keskustelemaan vaikeistakin aiheista ja pohtimaan niitä eri näkökulmista. Toivon, että heille suunnattu lehti tekisi samoin.”

Mäkipää kertoo, että haluaa Improbaturissa kehittää erityisesti sosiaalista mediaa ja verkkoa. Printtilehti ilmestyy edelleen neljä kertaa vuodessa.

Improbatur on journalistisesti itsenäinen julkaisu, jota kustantaa Suomen Lukiolaisten Liitto ry.

Jaa: