Jokainen kroppa on rantakunnossa – Katso vaikka nämä Instagram-tilit

Ilmiöt ja yhteiskunta

Kuva: Pixabay

Kysymys: Mikä on kesän korvalla ajankohtaisinta somessa? Vastaus: kehopositiivisuus. Esittelemme tässä jutussa tilejä, jotka julistavat erilaisten kehojen ilosanomaa.


Mari Uusivirta

Kesä on täällä ja vaatteet vähenee! Ahdistaako pelkkä ajatuskin? Nouseeko mieleen kuvia vaaleahiuksisista, laihoista ja lihaksikkaista Instragram-tähdistä paratiisisaarilla nousemassa aalloista, laskeutumassa aaltoihin, vaeltamassa vaahtopäissä? Katsotko peiliin ja mietit, että nuo hommat ne ei ainakaan ole meikäläistä varten?

Ihan turhaan!

Vaikkei Temppareissa, Riverdalessa tai lehtien kansissa näy kovinkaan monipuolista kroppakuvastoa, somen algoritmit voi käännyttää normaaliutta ylistävälle moodille follaamalla ja laikkaamalla. Kehopositiivisuuden perusperiaate on nostaa esille sellasia kehoja, jotka eivät ole yhteiskunnassa olleet hyväksyttäviä tai jotka on asetettu marginaaliin. Eli siis kropat, joita ei telkkarissa näe tai joiden kantajat kohtaavat ennakkoluuloja ja kommentointia.

Tsekkaa vaikka nämä upeat tilit ja päivitä ajatuksesi biitsikehosta vähän realistisemmalle tasolle.

Esimerkiksi Zach Mikon tuottaa tililleen melko tavallista instasisältöä. Se tarkoittaa muun muassa kuvia rantaelämästä kesän helteissä kavereiden kanssa. Ei se tämän kummempaa ole:

View this post on Instagram

Manposing. I will miss you Anguilla.

A post shared by Zach Miko (@zachmiko) on

View this post on Instagram

These boys are my #MCM

A post shared by Zach Miko (@zachmiko) on

The EveryMan Project sukeltaa vielä syvemmälle kehopositiivisuuden syövereihin. Nämä jäbät eivät peittele edes tunteitaan! Kun tekee mieli pysyä pyyhkeen sisässä tai ylipäänsä muiden katseen piilossa, toista perässä:

 

Ollaanpa tänään kilttejä itsellemme.

View this post on Instagram

Unity, Diversity & Acceptance We celebrated @theeverymanproject 1 year anniversary in 2018 in collaboration with @glassbook by creating our own underwear campaign showcasing an inclusive cast of 12 men across various body types and ethnicities. As we approach another year of EveryMAN in May, we are getting ready to launch a bunch of new & exciting concepts. Get ready View all images @glassbook Link in bio Photography/Creative Direction @tarikcphoto Magazine: @Glassbook Underwear: Models own & pairs sponsored by @parkeandronen Jewelry & Gold Robe: @charantgold Styling/Direction @marknglin MUA @_jarrett_brandon_ @spankdog1087 Photo Assistants: Beth Hicks & @beenasty_ Model Credits @benbartels_ @lamar_brandon @giorgioalxndr @ourson_chapter @toocurvytobestraight @tamagoochi @marquimode @justchristopher86 @frankel_the_lionhaired @withlovelaquan @fatchuckbass @jmeinnyc #bodypositive #bodypositivity #effyourbeautystandards #bopowarrior #theeverymanproject

A post shared by EveryMan (@theeverymanproject) on

Kaikki kehot ovat kauniita!

Sauna, järvi ja isänmaa!

Vaikka kovin monia Suomen kesäpäiviä ei voi varsinaisesti kutsua päivetysgrillibileiksi, meidänkin perinteisiimme kuuluu viettää aika paljon aikaa vähissä pukeissa tai täysin naakkenina pienissä tiloissa lähellä muita ihmisiä. Kehoaktivisti Tytti Shemeikka ottaa haltuun perinnemaisemat:

View this post on Instagram

Uudenvuodenlupaus #3/3: 🍀 Uusi vuosi, uudet kujeet? Mitäs jos tänä vuonna tehtäisiin sellaisia uudenvuodenlupauksia, jotka tuottavat itselle hyvää oloa ja rentoa mieltä. Kuntokuurin sijaan keskityttäisiin kävelyllä lintubongailuun ja dieetin sijasta kokeiltaisiin uusia reseptejä. 🔹 Tai sit voi olla lupaamatta yhtään mitään. Sekin on täysin OK. Aina ei tarvitse olla parempi versio itsestään. Se, että on oma itsensä, riittää. 🔹 Rentouttavaa, omannäköistä ja itselle armollista uutta vuotta 2019! ❤️ 🔹 #vatsamielenosoitus #kehopositiivisuus #bodypositive #kehoaktivismi #bodyactivism #newyear #uudenvuodenlupaus #uusivuosi #fatisnotaviolation #fatisnotaviolationfriday #effyourbeautystandards

A post shared by Tytti Shemeikka (@tyttishemeikka) on

Shemeikalla on myös Youtube-tili nimeltä Vatsamieleosoitus. Tsiigaa esimerkiksi tästä kunnon tykityksestä hänen kommenttinsa viime aikojen suomalaisessa somessa käytyyn kehopositiivisuuskeskusteluun. Tänä keväänä esimerkiksi Instagramissa on puhuttu siitä, mitä kehopositiivisuus tarkoittaa, miten siitä pitää keskustella ja voiko kehopositiivuus mennä liian pitkälle esimerkiksi terveyden kannalta. Shemeikan näkökulma on selvä: kehopositiivisuus on liike, jossa ei ole muttia. Kaikki kehot hyväksytään sellaisenaan ja kaikkia kohdellaan tasaveroisesti. Etsivä löytää videon kuvauksesta pitkän listan sekä suomalaisia että kansainvälisiä kehopositiivisuutta käsitteleviä Instagram-tilejä.

Pehmee

Toinen must follow -osaston suomalainen bodypositili on Pehmee-kollektiivi. Heidän lempeät päivityksensä tekevät hyvää kenen tahansa feedille. Pehmee tekee myös muun muassa podcastia ja on järjestänyt yhteisölleen liikkumistapahtumia. Rehellisiä ja omakohtaisia kuvatekstejä: check! Moninaisuutta juhlistavia storyja: check! Kollektiivi haluaa työllään tuoda esille marginalisoituja kehoja ja katso, kuinka kauniisti he sen tekevät: 

View this post on Instagram

Wake up when woke. @dazed #dazed100 #joindazed100

A post shared by Pehmee (@pehmeeofficial) on

Urheilussa tai muotimaailmassakaan ei ole painorajoja

Paitsi saunassa ja aurinkotuolissa, kesällä moni soisi henkilökohtaisen hikensä virtaavan myös kuntoilun merkeissä. Ja sehän passaa! Vaikka fitnesslife-häsää seuraava ei ihan heti uskoisi, löytyy somesta urheilukuvastoa, jossa ei stressata siitä, näyttääkö vyötärö varmasti 20 senttiä kapeammalta kuin oikeasti.

View this post on Instagram

You know you want to join me in my epic adventures, amirite? I’ve partnered up with @airelibre.run for their Sierra Tarahumara Retreat in Mexico’s Copper Canyon from October 10-15, 2019 (my birthday week!!) We’ll be running trails with the Tarahumara/Rarámuri and learning everything we can about the culture, running culture, and spirit of some of the world’s most incredible long-distance runners! Together, we are putting together a special experience that will leave you changed and intimately connected with folks out of your daily circle. And what is even more spectacular is the fact that all running paces are invited to our party. Did you see that? ALL RUNNING PACES are invited! I mean, obviously because we all know I’m slow af 😄*Prices start at 1850 USD for this all-inclusive (minus airfare) experience! Come with?📷 by @michellecraigphotography ## #airelibre #airelibrerun #tarahumara #borntorun #trailandultra #trailrunning #retreat #fitfam #instarunners

A post shared by Mirna Valerio (@themirnavator) on

Polkujuoksua harrastavalla Mirna Valeriolla – kuten meillä kaikilla – on #runnersbody ja hänen tilinsä on täynnä upeita maisemia. The Mirvanatoria urheilee ja vaeltaa ja saa ulkoilmaelämän näyttämään juuri niin helposti lähestyttävältä kuin sen kuuluisi ollakin.

300poundsandrunning, eli Martinus Evans julistaa olevansa slow af, mutta mitäpä tuosta. Hän päivittää maraton-treeneistään asenteella, josta Cooperin testin jälkeen moni vain haaveilisi.

View this post on Instagram

When you’re the life of the party.

A post shared by Martinus Evans (@300poundsandrunning) on

Aktivistikaisa harrastaa muun muassa pyörätuolitanssia ja matkailua. Sekä romuttaa ennakkoluuloja rytinällä:

View this post on Instagram

Kun mä lähden reissuun niin suunnitelmat täytyy tehdä tarkkaan. Ulkomaan matkoilla tää korostuu entisestään. To Do-listaan kuuluu muutakin kuin lentojen varaus ja laukkujen pakkaus. Ennen lähtöä piti laittaa viestiä lentokentälle ja varata avustajat, jotka auttavat mut lentokoneeseen. Lentokoneessa istuin normaalissa penkissä ja pyörätuoli vietiin ruumaan. Kun saavuttiin määränpäähän niin avustajat auttoivat mut pois koneesta. Me oltiin siis nelljän hengen porukalla viikon mittaisella lomalla Espanjassa Teneriffalla. Yövyimme Mar Y Sol nimisessä hotellissa, joka toimii myös kuntoutuskeskuksena ja on suosittu liikuntarajoitteisten ihmisten keskuudessa. Ennen lähtöä piti ottaa selvää onko hotellissa invahuoneita vapaata ja varata mulle suihkutuoli lainaan loman ajaksi. Tää oli mun toinen kerta tässä paikassa ja hotellissa, koska tää on koettu hyväksi. Oli jälleen ihanaa nähdä niin iloista ja osaavaa henkilökuntaa, jonka avustuksella kaikki halukkaat pääsivät uimaan ja muuten nauttivat olostaan! Haluun jakaa tän onnistumistarinan: Mä oon saanut uimisesta traumat yläasteella. Moneen vuoteen mua ei oo saatu uima-altaaseen, koska pelkään liikaa hukkumista. Loman aikana mä kuitenkin uskaltauduin vähä vähältä uima-altaaseen. Ensin nostolaitteessa olevien liinojen avulla. Sitten kellukkeiden ja siskoni avustuksella. Loppujen lopuksi menin avustettuna portaita pitkin altaaseen ja kävelin kellukkeiden avulla ympäri allasta. Mussa heräsi se sama innostus uida ja tehdä kilppariasento veden alla, kuin pienenä kun vielä uskalsin uida. Kaiken kaikkiaan loma oli mukava ja suosittelen tuota hotellia lämpimästi erityisesti pyörätuolilla liikkuville☀

A post shared by Kaisa Ojala (@aktivistikaisa) on

View this post on Instagram

Mä oon ollut vuosia epävarma mun kropasta. Mun on ollut todella vaikeaa nähdä omaa kehoani viehättävänä tai naisellisena vammani takia. Oon ajatellut että esimerkiksi mun pitkät sääret eivät ikinä pääse oikeuksiinsa koska istun pyörätuolissa. Oon ajatellut ettei mulle voi ikinä laittaa ripsiväriä tai muuten meikkiä, koska mulla tulee paljon tahattomia liikkeitä. Ylipäänsä ajattelin että vamma pilaa mun ulkonäön ja elämän. Näissä kuvissa mulla on pitkästä aikaa semmonen bosslady olo! Näytän omasta mielestän ihan perkuleen hyvältä ja kuumalta, ja vaan sillä on loppujen lopuksi väliä. Muiden mielipiteillä ei. Mä toivon, että nää kuvat muistuttaa mua ja kaikkia muitakin että pyörätuoli tai mikään muukaan ei estä sua rokkaamasta itseäs, sillä itsevarmuus on kaunista❤ #vammaisuus #elämääistuen #selflove

A post shared by Kaisa Ojala (@aktivistikaisa) on

Jari Jones taas on näyttelijä ja malli. Aloista kumpikaan ole varsinaisesti tunnettu supermonipuolisten kehonkuvien markkinoinnista. Jonesin fiidi lähenee taidetta:

Yleisesti ottaen seurantaan voi laittaa häsät #bodypositive, #kehopositiivisuus ja #fatacceptance.

Näihin kuviin, näihin tunnelmiin. Nyt on aika nauttia kesästä!

Jaa: