15-vuotias Pikku G jännitti ekaa keikkaansa todella paljon

Henkilöt

Anna-Sofia Nieminen
Julius Konttinen / Warner Music Finland

“Mun ihan ensimmäisen esiintymiskokemuksen aikaan olin 15-vuotias, peruskoulussa vielä.

Silloin 2000-luvun alussa oli usean artistin hiphop-porukka nimeltä Rockin’ da North. Voitin Radiomafian kilpailun ja pääsin mukaan yhteen biisiin muun muassa Ezkimon kanssa. Biisin nimi on Täällä taas. Mä olin fanittanu Rockin’ da Northia jo aikasemmin, ja ku niiltä tuli kokonainen levy, oli unelmien täyttymys päästä mukaan.

Levyn julkaisupäivänä pääsin isojen artistien rinnalle vetämään oman säkeistöni biisissä. Aluksi oli nimmarikeikka Helsingin Stockmannilla olleessa levykaupassa ja illalla levynjulkkarikeikka Nosturissa. Usein siihen aikaan tehtiin niin, että ku tuli fyysisiä levyjä, niin oltiin jossain levykaupassa keikalla ja jaettiin nimmareita levyihin.

Se oli tietysti ihan sairaan jännittävä päivä. Me kokoonnuttiin porukalla Stockmannin takahuoneeseen. Muut oli hyvällä fiiliksellä ja heitti läppää, mua sattu vatsaan ja oli sellanen pelonsekanen fiilis. Päässä pyöri ja meinas sumentuu, ku tajus, et hei kohta tonne on pakko mennä. Olin vaan tavallinen arka nuori Nurmijärveltä.

Se meni yllättävän hyvin kuitenki, muistin sanat ja jengi tykkäs. Oli jotenkin epätodellista, että miks jengi haluaa nyt multa nimmareita.

Sen jälkeen sit vietettii päivää, tietysti loppuunmyyty Nosturi pyöri koko ajan mielessä. Mun vanhemmatkin oli tulossa paikalle. Siellä takahuoneessa oli taas kauhee psyykkaaminen ja vessassa ravaamista.

Ku sai sen biisin vedettyä ja yleisön vastaanotto ja kaikki oli huikeeta, tuli vapautuneisuuden tunne. Muut varmaan lähti juhlimaan, ite lähdin Nurmijärvelle himaan vanhempien kyydissä. Oli helpottunu ja itsensä voittanu fiilis.

Siitä se lähti sit. Levy ja biisi sai hyvän suosion, ja mut noteerattiin osana sitä porukkaa. Sit ruvettiin aika nopeesti miettii, et mitä jos Pikku G tekis ihan omia biisejä. Ja loppu on historiaa.”

 

Henri Vähäkainu (s. 1987) tuli 2000-luvun alussa tunnetuksi räppäri Pikku G:nä. Sittemmin hän ryhtyi teknologia-alan yrittäjäksi. Viime vuonna Pikku G teki paluun ja julkaisi Solmussa-hitin.

Julkaistu 6.8. ilmestyneessä Improbatur 3/2018-lehdessä Eka kerta -juttusarjassa, jossa tutut kasvot kertovat ensimmäisistä kerroistaan.

Jaa: